Dana Beach Resort

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in en om Dana Beach Resort Hurghada

Egypte is een land dat grotendeels uit woestijn bestaat, om precies te zijn maar liefst voor 96% van het grondgebied. Met name het westelijk deel van het land bevat het grootste percentage woestijn en de meeste inwoners van Egypte wonen dan ook aan de oostelijke kant in een brede strook van de Nijldelta, waar de grond vruchtbaar is. Ook langs de kustlijn vind je vruchtbare en groene gebieden.

Natuurlijk is Egypte ook een land met een eeuwenoude historie en kent iedereen wel verhalen over de machtige farao’s van duizenden jaren geleden. Er is dan ook veel te zien en beleven in Egypte, zeker als je hier voor een aantal weken blijft en de tijd hebt om rond te reizen.
Als je echter in de buurt van Hurghada blijft, dan zijn er nog steeds vele interessante bezienswaardigheden die je kunt gaan bekijken om meer te leren over de Egyptische cultuur en de geschiedenis van dit ooit zo machtige land.

Bezoek Dahar

Alhoewel Hurghada nog betrekkelijk jong is qua stad is er wel een oud centrum te vinden. In Dahar, het oudste deel van de stad, vind je een wirwar van smalle smalle straatjes met winkeltjes en de grootste souk van Hurghada waar je misschien wel een paar leuke souvenirs kunt vinden.

Maak een Jeep of Quad Safari

Een andere zeer populaire bezienswaardigheid is het bezoeken van de woestijn door een Jeep of quad safari te maken en daarbij een bedoeïenkamp te bezoeken. Je rijdt met een groep Jeeps of quads door het zand en rijdt zandduinen op en af. Onderweg kun je groene oases spotten, tot je stopt bij een bedoeienkamp. Hier geniet je van een traditioneel diner, terwijl je geniet van de prachtige sterrenhemel zoals je deze nog nooit hebt gezien!

Dagtocht naar Paradise Beach

Giftun Island ligt vlak uit de kust van Hurghada en is een klein eiland met prachtig helder water en riffen. Het is een korte trip met de boot en je kunt hier een deel van de dag doorbrengen aan het strand. Soms is de huur van snorkeluitrusting inbegrepen in de prijs van de trip, maar meestal is dit verkrijgbaar op de boot, zodat je hier van het onderwaterleven kunt genieten.

Snorkelen bij Dolphin House

Een andere boottocht die je kunt maken is een dagtocht naar het Doplhin House. Dit is een gebied dat bekend staat om zijn grote dolfijnenpopulatie. Je kunt hier zwemmen en snorkelen tussen prachtig gekleurde riffen en als het mee zit dan heb je de kans om zelfs tussen de dolfijnen te zwemmen als de dolfijnen er zin in hebben. Dit is natuurlijk een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten!

Duiken in de Rode Zee

Egypte is ook een populaire duikbestemming en duikers komen hier graag naar toe om de onderwaterwereld van de Rode Zee te verkennen. Je ziet hier prachtige barracuda’s, kleine haaien, roggen, zeeschildpadden en zelfs dolfijnen.

Hurghada beschikt over vele duikcentra waarbij je terecht kunt voor een losse duik of om je PADI te halen. Als je tijd hebt is dat zeker een indrukwekkende ervaring hier met het rijke onderwaterleven. En ook als je al een ervaren duiker bent zul je hier vele plekken vinden voor een indrukwekkende en interessante duik. Je zult zien dat de koraalriffen al na ongeveer 10 meter uit de kust beginnen.

Bezoek Caïro

Toegegeven, de hoofstad Caïro ligt niet om de hoek, maar je moet hem eigenlijk wel bezocht hebben als je in Egypte op vakantie bent. Mocht je voor langere tijd aan de oostkust verblijven, dan kun je overwegen om 2 of 3 dagen naar Caïro in je programma op te nemen. Een dagtocht is ook mogelijk, maar dan zul je een binnenlandse vlucht dienen te nemen, aangezien het met de bus 5 uur rijden is.

Naar Caïro ga je natuurlijk in de eerste plaats vooral vanwege de piramiden en de beroemde Sfinx, en voor een bezoek moet je toch eigenlijk wel minimaal een halve dag tot een volle dag uittrekken.

Dagtrip naar Luxor

Mocht je Caïro voor deze reis toch wat te ver weg vinden, dan kun je ook kiezen voor een dagtrip naar de historische stad Luxor. Deze stad ligt een stuk dichterbij en veel toeristen bezoeken deze dan ook in een dagtrip. Je rijdt er per minibus naar toe in 3 uur, maar onderweg wordt er door de gids al heel veel informatie gegeven over de geschiedenis en bijzondere locaties die je daar zult bezoeken. Onderweg naar Luxor doe je al een aantal stops aan.

Het hoogtepunt van deze trip is het bezoeken van de Vallei der Koningen, een vallei gevuld met graftombes en begraafplaatsen van Egyptische koningen en farao’s over een periode van 500 jaar. Er zijn inmiddels meer dan 63 graftomben ontdekt, die variëren in afmetingen van een eenvoudige kuil tot een zeer grote tombe bestaande uit meer dan 120 kamers.

Maak een rit door de woestijn op een kameel

Egypte is natuurlijk bij uitstek dè plek om op een kameel of dromedaris (wat was het verschil ook alweer?) te rijden door de woestijn. Ervaar hoe hoog je zit op dit ‘schip van de woestijn’, leer meer over deze bijzondere lastdieren en onderga de omgeving en het klimaat van de woestijn. Drink thee met de bedoeïnen en zie hoe ze hier in de woestijn leven. En als je hier na zonsondergang loopt zul je in de woestijn bovendien een prachtige en indrukwekkende sterrenhemel kunnen bewonderen zoals je die in Nederland nog nooit hebt gezien! <br

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 732 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen