Dana Beach Resort

Omgeving

Hurghada is een heel jonge stad aangezien deze pas begin 20e eeuw werd opgericht. De historie van deze stad is dan ook nog piepjong in een land met eeuwenoude bouwwerken en culturen.Verwacht dan ook geen grote metropolis. Hurghada is echt een resortstad waar de meeste toeristen in de eerste plaats komen voor de stranden, het prachtige zeewater en de zomerse temperaturen het hele jaar door. Je hebt er echter wel verschillende bezienswaardigheden waar je tijdens je verblijf in Dana Beach Resort een kijkje zou kunnen gaan nemen.

Hurghada Grand Aquarium

Het Grand Aquarium van Hurghada werd in 2015 geopend en bevat meer dan 1200 verschillende dieren van 100 soorten. Het behoort tot de grootste aquaria van Afrika en je vindt hier onder andere een haaientunnel, vele soorten roggen, zeeschildpadden en vele soorten prachtig gekleurde vissen. Het is voor jong en oud een leerzame en indrukwekkende attractie, die veel enthousiaste reacties losmaakt bij het zien van zoveel onderwaterleven van dichtbij.

Sand City Hurghada

De Sand City in Hurghada is een soort openlucht museum met zandsculpturen. Je ziet hier indrukwekkende bouwwerken gemaakt uit zand van zowel Egyptische iconen als afbeeldingen uit andere landen. Een plek die ook kinderen leuk zullen vinden. Het is wel aan te raden in de ochtend te komen als het minder warm is.

Mini Egypt

Als je alleen maar in Hurghada verblijft tijdens je vakantie in Egypte, maar toch niet die ene foto met een piramide wilt missen, dan hebben we in Hurghada de oplossing! Breng een bezoekje aan Mini Egypt! Hier vind je miniatuurversies van de overbekende piramides, maar ook van andere Egyptische bouwwerken, zodat je toch nog die gewilde vakantiefoto kunt nemen van jezelf met de piramides op de achtergrond!

Bezoek Dolphin World

Naast het grote aquarium beschikt Hurghada ook over een dolfijnenpark. Je kunt hier net als bij het Dolfinarium genieten van spectaculaire dolfijnenshows en zeeleeuwen en entertainment voor een gezellige dag uit voor jong en oud.

Neem een boottrip met Royal Sea Scope

Voor degenen die niet goed of helemaal niet kunnen zwemmen en daarom niet kunnen duiken of snorkelen is een trip met Royal Sea Scope een perfect alternatief. Vaar met deze boot het water op totdat je het koraal hebt bereikt en ga benedendeks. Door de glazen wanden rondom kun je al het onderwaterleven prachtig en indrukwekkend van dichtbij bekijken. Het is vergelijkbaar met een trip naar het aquarium maar dan echt! Hier zie je de vissen in hun natuurlijke omgeving en van dichtbij.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 732 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen