Dana Beach Resort

Tips

Egypte is een vakantiebestemming die altijd zorgt voor veel vragen en onzekerheden vooraf. Veel reizigers maken zich zorgen over de veiligheid in het land en of vakantie in Egypte wel veilig genoeg is vanwege gebeurtenissen in het verleden sinds de Arabische Lente van 2011.

Hurghada is de meest populaire vakantiebestemming in Egypte. Dana Beach Resort bevindt zich op korte afstand van het vliegveld en je kunt in principe voor al je faciliteiten terecht binnen het resort, zodat je in feite het resort niet meer hoeft te verlaten. Uiteraard doen de resorts er alles aan om het voor de toeristen zo veilig mogelijk te maken, zodat ze blijven terugkomen. Veel toeristen reizen zelfs alleen naar Egypte en hebben uitstekende ervaringen met de veiligheid tijdens hun reizen.

Waar je wel op dient te letten is het drinken van voldoende water en dat je je tempo aanpast aan het klimaat. Het kan in Egypte zeer heet worden, dus met name midden op de dag kun je het beste zoveel mogelijk uit de zon en drukke plekken wegblijven en de verkoeling van het resort opzoeken. Een zonnesteek is een zeer veel voorkomend probleem in warme landen als Egypte, dus zorg ervoor dat je een hoedje draagt, regelmatig smeert en veel water drinkt.

Daarnaast dien je water uit de kraan te vermijden aangezien er veel chloor in zit. Drink daarom alleen water uit flessen. Bovendien is het beter om ijskoud drinken te vermijden en in plaats daarvan water of andere dranken van kamertemperatuur te drinken, zeker als je buiten in de zon loopt.

Het voordeel is dat veel toeristische attracties al heel vroeg in de ochtend opengaan, vaak al om 6:00 uur, dus het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te komen zodat je de warmte en de drommen bezoekers voor kunt zijn.

Egypte is een islamitisch land, waar andere kledingvoorschriften gelden. Houd hier als bezoeker rekening mee en zorg ervoor dat je niet al te onthullende kleding draagt en zorg er met name voor dat wanneer je een moskee bezoekt in Egypte je geen ontblote lichaamsdelen toont en schouders, armen en benen bedekt.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 732 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen