Dana Beach Resort

Weer & Klimaat

Het klimaat

Egypte heeft een woestijnklimaat, wat betekent dat er nauwelijks neerslag is en de temperaturen het hele jaar door hoog liggen met warme tot zeer hete zomers.
Hurghada ligt aan de kust, waardoor de temperaturen een stuk lager zijn dan in het binnenland van Egypte, maar het in de zomer nog altijd erg heet kan worden.
Vanaf half mei loopt de temperatuur al op tot 30 en juni tot en met augustus kan de temperatuur stijgen tot wel 37 graden Celsius. De temperaturen blijven normaal gesproken boven de 30 graden liggen tot zeker half oktober. De gemiddelde temperatuur over het jaar ligt rond de 28 graden Celsius.

De temperatuur van het zeewater ligt in mei rond de 24 graden Celsius en stijgt tijdens de zomermaanden naar 28 graden Celsius. Verkoeling is dus niet echt te vinden in de zee.
De wintermaanden in Hurghada zijn niet veel koeler en dit maakt het dan ook bij uitstek een heerlijke vakantielocatie om de kou in Nederland even te ontvluchten tijdens de winter. De temperaturen zijn dan een stuk draaglijker hier dan in de rest van Egypte, en deze kan in januari dalen naar 21-23 graden Celsius met ’s nachts soms een temperatuur van 12 graden Celsius. Januari is dan ook de koelste maand van het jaar en in deze maand dien je wel een vest of dunne jas mee te brengen, alhoewel het niet echt koud zal worden.

De beste reistijd is afhankelijk van of je tegen de hitte kunt, aangezien het in de zomermaanden erg heet kan worden. Mocht je daar niet goed tegen kunnen, dan is het beter om juni tot en met augustus te vermijden.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 732 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen